Jak wy zaczeli¶cie z tym "na³ogiem"
U mnie nie by³o trudno, gdy¿ od dziecka interesujê siê zwierzakami, nie tylko tymi "domowymi". A przygodê z samymi paj±kami zacz±³em byæ mo¿e nie ca³y miesi±c temu, ale raczej praktykê bo czyta³em o nich/ogl±da³em filmy ju¿ od d³u¿szego czasu. Teraz to jest co¶ co mnie coraz bardziej "wci±ga", interesuje, a nawet w pewien sposób uzale¿nia
Zapraszam do pisania jak to u was by³o
oj zobaczysz jak bêdziesz mia³ kilka paj±ków, stwierdzisz, ¿e Ci wystarczy, obudzisz siê rano i zapragniesz kolejnego bo to naprawê uzale¿nia!!! My¶lê, ¿e co raz wiêcej ludzi prze³amuje stereotypy i pokonuje strach. Pajêczaki to jedne z ciekawszych stworzeñ jakie spotka³em.
Moja przygoda z paj±kami zacze³a siê 3 miesi±ce temu. Pierwszego ptasznika (Kêdziora L3) kupi³em od kumpla (mia³em lekki problem z jego transportem do domu xP Wiadomo... zima,wieczór ,a ja tu muszê czekaæ na autobus! Trzymanie kliszówki w kieszeni pewnie by³o by wygodniejsze..ale ja mia³em pó³litrowy s³oik!) W sumie dzia³a³em pod impulsem-chcia³em MIEÆ-nie my¶la³em nad tym czy bêdê potrafi³ siê nim zaj±æ...czy to zajêcie mi siê nie znudzi. Z nastawieniem "Eee to tylko paj±k, sam sobie poradzi"-daleko bym nie zaszed³. Dzi¶, chod¼ czasu nie minê³o zbyt wiele, dalej hodujê-zdania nie zmieni³em, ba kupi³em kolejnego ptasznika Emilie;) i mam zamiar kupiæ kolejnego (to rzeczywi¶cie wci±ga. Jedni kolekcjonuj± znaczki,a hodowcy paj±ków na swój sposób podtrzymuj± rzadkie gatunki)
Dok³adnie tak, jak mówi admin. Kiedy¶ kupi³em B. emilie i my¶la³em: "kupiê smita to bedê mia³ hodowlê!". W koñcu kupi³em i pewnego razu siê obudzi³em i stwierdzi³em, ¿e chcê B. boehmei. Potem ju¿ lecia³o :-).
A u mnie zaczê³o siê d³ugo przed wakacjami, wchodz±c na portal arahnea.org. Czyta³em czyta³em i tak wysz³o, pierwszym ptasiorem by³± parahybana, która uciek³a przez otwory wentylacyjne, które zrobi³ tata twierdz±c, ¿e s± za ma³e Pó¼niej kupi³em sobie nastêpn± parahybane. A nastêpnie gienie, w koñcu wêza;) Teraz mam problem z nastêpnymi ptasiorami, poniewa¿ mam nie chce kupic bo mówi, ¿e nie bedzie w dom inwestowaæ(wyjazd za granice)
u mnie... sam nie wiem tak przysz³o i ju¿ z koleg± sobie kupili¶my pierwszego paj±ka, by³ to A. geniculata L6 Kumplowi siê znudzi³ a ja dosta³em manii i zbieram pajaczki jak pokemony
Ostatnio edytowany przez Nogas (2008-02-29 23:33:20)
U mnie to tak ) u kumpla spotkalem 3 jakies podelka ze szkala "co to ?" okazalo sie ze nie sa puste! kolejne pytanie "po co ci?" odpowiedz prosta "ladne, fajne, ciekawe" kolejne moje pytanie jak cos owlosonego z 8 lapkami moze byc ladne?
zaczolem sie interesowac pytac czytac itp coraz czesciej wpadalem do kumpla nie po to zeby pogadac tylko zeby obserwowac pajaczki:))
nie bylem zwolennikiem ale mnie ciekawily widziaelm je w akcji wiec nie wiedzialem jak raguja na ludzi:( ale przekonalem sie gdy mialem pierwszy raz na rece Kedziorka no i tak sie zaczelo
a teraz czekam na Smithi bo kupilem wlasnie u moderatora:))
osobiscie to mam taki strach bo nie osobiscie to nie bylem zadowolony jak jakis mi sie kreci w kacie ale mam nadzieje ze minie mi to i bede podziwial nawet "kranowce" )
Ostatnio edytowany przez Fat'Matic (2008-03-03 14:04:26)
U mnie to by³o troszkê szokuj±ce:)
by³em u kumpla i zobaczy³em piêkn±
ornate:)Kumple wzi±³ i leciutko uchyli³ drzwiczki ja sta³em jakie¶ po³ metra za nim jak nie wyszczeli³a wtedzy zrozumia³em czemu nazywaj± j± Teleportem:) nie wiem nawet kiedy i jak znalaz³a siê na mojej lewej rêce po 10 sec skoczy³a mi na druga rêkê w gaciach mia³em jakie¶ 5 kilo ale na szczê¶cie po bardzo króciutkiej chwili zeskoczy³a mi z reki i sama wskoczy³a do terra:) strach by³ ogromny po tym jak sie juz uspokoi³em kumple mi powiedzia³ o nim wszystko co wiedzia³ wtedy co¶ siê we mnie obudzi³o zacz±³em do niego przychodziæ jak wyje¿d¿a³ opiekowa³em siê jego podopiecznymi a¿ wkoñcu po oko³o pó³ roku po tym incydencie kupi³em sobie kedziorka i na nim siê nie skoñczy³o ale ten numer jakimi ta ornata wyciê³a to nigdy nie zapomnê ciesze siê ze mnie nie ugryz³a
Kilka ortów i mniejszych b³êdów, milej by siê czyta³o jak by¶ ich nie robi³ //Prexor