Ludzie nie mają serca Po prostu świat schodzi na psy. Sami oceńcie.
http://pl.youtube.com/watch?v=Qtaovb9_gYU
Ostatnio edytowany przez Nogas (2008-03-06 17:44:38)
OMG...
i czy to jest terrarysta?
żal takich ludzi, dla znajomej laski takie przedstawienie...
Głupi, po prostu nie ogarniam!!!!!!!! i do tego ciapsy i soczek co to kino!!?? JP nie rozumiem ludzi!!!
nie używaj przekleństw, wiem uniosłeś się, ale opanuj się następnym razem... // Prexor
Otóż właśnie nie może z nimi robić co mu się podoba - B.vagans jak i cały rodzaj Brachypelma objęty jest ochroną poprzez Konwencję Waszyngtońską o czym mówi załącznik CITES, mimo, że w Polsce bezkręgowce nie są objęte mianem "zwierzęta" uważam, że zwierzęta chronione wyginięciem powinny być rozmnażane w niewoli ale nie powinny być tak traktowane! Po tych kieliszkach na filmie widać, że matoły chcieli się popisać. Właśnie takie coś powinno być karane, a nie hodowanie przez cenionych hodowców Brachypelma ssp. Popieranie takich zachowań jest karygodne!
jeżeli nie zauważyles to ten vagans to byl dorosly samiec ktoru i tak zaraz by wykorkowal
a czemu ludzie np karmia pajaki myszkami
mysz jest bardziej rozwiniętym zwierzęciem niz pajak ona czuj co sie z nia za chwile stanie
niech sobie jego są, tylko, że to jest znęcanie się nad zwierzętami. Vagans w tym starciu nie miał szans i dlatego jest to takie debilne. Robić walkę pająków tylko po to aby poszpanować przed koleżanką i to jeszcze nagrywać.
W naturze tak może się zdarzyć, że dwa ptaszniki się zaatakują, ale to było wcale niepotrzebne.
A mysz i tak stosowana jest jako karmówka i służy ptasznikom jako urozmaicenie diety więc nad myszą nikt nie będzie płakał, ponadto szybko się mnożą itp.
Ostatnio edytowany przez Nogas (2008-03-06 19:56:51)
A czy myszy są objęte ochroną?
I czy vagans l14 to nie jest samiczka? Samczyki dożywają do 12 wylinki, mogę się mylić, ale tak mi się wydaje...
samiec czy nie samiec Brachypelma ssp. objęta jest ochroną i tyle, jeżeli więcej takich przypadków będzie to zajmiemy się tym. Poza tym pająków nie karmi się pająkami! potem jest problem przy łączeniu pająków.
Dla mnie to i tak jest nie zrozumiałe ok niech sobie robi z nimi co chce ale niech tego nie nagrywa i nie puszcza w obieg na necie
Ostatnio edytowany przez Prexor (2008-03-06 21:03:12)